Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alianţa România Dreaptă îşi anunţă candidaţii până pe 15 octombrie Chiru - „În decembrie vom avea surprize mari"

ro

24 Sep, 2012 01:00 2125 Marime text
ARD_2.jpgLiderii Alianţei România Dreaptă (ARD) Constanţa şi preşedintele Noii Republici au susţinut, ieri, o conferinţă de presă pe tema proximelor alegeri parlamentare. La eveniment au luat parte co-preşedinţii ARD Gigi Chiru (PDL) şi Dănuţ Culeţu (Forţa Civică), Gheorghe Andrei, vicepreşedintele PNŢCD Constanţa, dar şi liderul Noii Republici, Cătălin Anghel. „Alianţa România Dreaptă Constanţa funcţionează în formulă completă începând de azi (n.r. - ieri)", a declarat Gigi Chiru, care a adăugat ulterior că ARD îşi propune, la Constanţa, un procent de minimum 25% la alegerile din decembrie.

În această ordine de idei, preşedintele PDL Constanţa a menţionat că lista de candidaţi a ARD va fi stabilită, aşa cum a anunţat liderul central al partidului, Vasile Blaga, până pe 15 octombrie, după ce aspiranţii la un mandat de parlamentar vor primi aprobarea Comisiei de Integritate.

„Suntem decişi să ne atingem acest ţel"

Fostul prefect al judeţului Constanţa, actualul lider al Forţei Civice, Dănuţ Culeţu, a declarat: „Avem un ţel comun şi suntem decişi să ne atingem acest ţel. Sigur că nu este uşor. În ceea ce mă priveşte, fiind un partid nou înfiinţat, avem foarte mult de muncit". În accepţiunea sa, scopul Alianţei România Dreaptă este acela de a oferi o alternativă la actuala guvernare. Din acest punct de vedere, Dănuţ Culeţu a afirmat că a suprapune o criză politică peste o criză economică „este cea mai proastă decizie pe care un partid o poate lua". „România nu reprezintă, în acest moment o ţară credibilă pentru investitori şi asta din cauza deciziilor politice luate", a conchis fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Cât despre liderul Noii Republici, Filiala Constanţa, acesta a precizat că deşi partidul său nu este „cu numele deplin în alianţă, Noua Republică aduce un suflu proaspăt în politica din România". Cătălin Anghel a declarat că speră ca pe listele ARD să se regăsească „nume sonore, care să comunice foarte bine cu electoratul".

„Nu plecăm dintr-o poziţie de inferioritate"

ARD_1.jpg

De remarcat este că preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, a declarat că toţi candidaţii la parlamentare ai Alianţei România Dreaptă au şanse reale pe toate colegiile. „Nu plecăm cu şansa a doua, nu plecăm dintr-o poziţie de inferioritate pe niciun colegiu din Constanţa. Cu siguranţă, în decembrie vom avea surprize mari, în unele colegii care sunt deja adjudecate de anumite partide şi de anumiţi candidaţi".

Conform declaraţiilor lui Chiru, pentru moment nu se cunoaşte modul în care vor fi distribuite colegiile parlamentare între partidele componente ale Alianţei România Dreaptă. „Am avut o primă rundă de negocieri. Aşteptăm protocolul de reglementare a distribuirii mandatelor", a conchis preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii