Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Rafila participă la Conferinţa miniştrilor de externe şi ai sănătăţii din UE

ro

09 Feb, 2022 08:44 1130 Marime text


Alexandru Rafila va participa la Conferința comună a miniștrilor de externe și cei ai sănătății din Uniunea Europeană privind sănătatea globală și la Reuniunea Consiliului ministerial informal de sănătate anunță Ministerul Sănătății.

Cele două evenimente se desfășoară, în perioada 9-10 februarie 2022, la Lyon și Grenoble și sunt organizate sub auspiciile Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene (PRES FR).

Potrivit sursei citate, oficialii din statele membre vor avea oportunitatea de a discuta despre acțiunile derulate de Uniunea Europeană în sprijinul statelor în dezvoltare pentru favorizarea accesului echitabil la medicamente în contextul COVID-19, dar și pentru consolidarea sistemelor sanitare naționale.

Pe agenda de lucru a Reuniunii Consiliului ministerial informal de sănătate se vor aborda subiectele actuale privind modul de intervenție și reziliență a sistemelor de sănătate publică în cazul crizelor de sănătate și dezvoltarea în comun a politicilor de creare a unei Uniuni a Sănătății.

Sursa foto: Facebook/ Alexandru Rafila
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii