Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Papadopol împlinește astăzi 46 ani

ro

05 Apr, 2021 10:04 1947 Marime text


Alexandru Papadopol este un actor roman de origine elenă. S-a născut pe 5 aprilie 1975, la Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea.

A studiat intensiv limbi străine la Colegiul Național „Ion Neculce", fiind un foarte bun vorbitor de limba germană. A absolvit secția de Actorie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" în 2002.

În timpul facultății a participat de două ori consecutiv la secțiunea Quinzane des Realizateurs din cadrul Festivalului de la Cannes.

Pentru rolul din filmul „Marfa și banii”, în regia lui Cristi Puiu, câștigă premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la Salonic.

Premiul pentru Cel mai bun actor acordat de Uniunea Cineaștilor din România, în 2003, pentru rolul Luci din filmul „Occident”.

A cunoscut-o pe viitoarea soție, Ioana Ginghină, pe platourile de filmare, în 2003 și s-au căsătorit în anul 2007. Primul lor copil, Ruxandra, s-a născut în 2008
.
Este prezent în lumea cinematografică din 2001 și a jucat numeroase roluri în filme și seriale, precum „Călătorie de vis”, „Regina” și „București NonStop”.

Sursă foto: Facebook.com / Alexandru Papadopol
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii