Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:46 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă la pompieri. Peste 100 de incendii au avut loc în noaptea de Înviere

ro

16 Apr, 2017 15:25 1145 Marime text
În Noaptea de Înviere, peste 2.500 de pompieri, cu 400 de mijloace de intervenție, au asigurat misiunile de protecție a populației.
 
În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost derulate 1.083 intervenții, salvatorii fiind solicitați la 103 misiuni de stingere a incendiilor, 912 cazuri SMURD (907 pentru acordarea primului ajutor medical și 5 misiuni de descarcerare) și 68 pentru protecția comunităților. La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii.
                                     
Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a crescut cu 8% față de perioada similară a anului trecut.
 
Noaptea trecută, mai multe echipaje operative s-au aflat în proximitatea bisericilor și a mănăstirilor, pentru optimizarea timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență. Respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni a făcut ca sfânta sărbătoare să se desfășoare fără evenimente care să le pună viața și bunurile în pericol.
 
Pe timpul slujbelor de Înviere, 55 persoane au fost asistate medical la fața locului de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor SMURD, iar 33 dintre acestea, care prezentau afecțiuni mai grave, au fost transportate la unitățile spitalicești.
 
Pentru asigurarea climatului de siguranță la nivelul comunității în această perioadă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus o serie de măsuri pentru eficientizarea misiunilor din domeniul de competență.
 
În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, pompierii au verificat respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unitățile de cult și cele de cazare turistică, fiind înlăturate o serie de nereguli care puteau pune în pericol utilizatorii.
 
Totodată, inspectorii de prevenire au derulat instruiri pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu personalul responsabil din cadrul acestor categorii de obiective, asupra modalităților practice de evacuare a utilizatorilor și pentru asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.
 
În continuare, pentru creșterea nivelului de securitate, echipajele de intervenție rămân mobilizate pentru gestionarea situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii