Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă în județul Vâlcea! Drumul către Mănăstirea Frăsine s-a surpat. Sunt alunecări de teren în mai multe zone (GALERIE FOTO)

ro

24 Jan, 2023 15:18 1494 Marime text
Foto: Facebook/Prefectura VâlceaAlunecări de teren au avut loc pe DJ 658, Gura Văii - Muereasca - Mănăstirea Frăsinei și în localitatea Valea Mare din Berbeşti, județul Vâlcea. 

Autorităţile din judeţul Vâlcea au fost solicitate să intervină în localităţile Berbeşti şi Muereasca, unde ploile abundente din această perioadă au provocat alunecări de teren.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2023, prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea împreună cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" al Judeţului Vâlcea, Dan Pascaru, reprezentanții Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, Garda Forestieră, însoțiți de primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu s-au deplasat în comuna Muereasca unde s-a produs o alunecare de teren.
„Am fost prezent pe DJ 658, Gura Văii - Muereasca - Mănăstirea Frăsinei, unde s-a produs o alunecare de teren, în cursul dimineții. Zona aceasta rămâne sub supraveghere urmând să se intervină cu lucrări specifice pentru consolidarea porțiunii afectate“ - a precizat prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea.

În urma deplasării la fața locului, se vor lua următoarele măsuri:
• se vor efectua lucrări provizorii pentru redarea circulației;
• RAJDP Vâlcea va interveni cu utilaje și personal în zona afectată;
• se va efectua monitorizarea zonei;
• limitări de viteză și tonaj.”, a precizat prefectul Mihai Oprea.

De asemenea, autorităţile din judeţul Vâlcea intervin și în satul Valea Mare din localitatea Berbeşti, unde precipitațiile abundente din această perioadă au produs reactivări ale alunecărilor de teren și eroziuni ale malurilor pârâului Târâia din Berbești în apropierea unor gospodării.

La fața locului s-a deplasat comisia mixtă formată din prefectul județului Vâlcea, Mihai Oprea, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" al Judeţului Vâlcea, Dan Pascaru, directorul interimar Sistemul de Gospodărire a Apelor Vâlcea, Miroiu Elena, însoțiți de primarul orașului Berbești, Milorad Cumpănășoiu, pentru evaluarea situației.

Comisia a constatat afectarea unor gospodării, a gardurilor și a cca. 6000 mp de teren agricol. Potrivit constatărilor din teren, eroziunea de mal stâng se întinde pe o lungime de cel puțin 500 m și sunt în pericol de a fi afectate în total 4 gospodării.
Ca urmare, structurile implicate vor lua următoarele măsuri:
• asigurarea permanenței în cadrul Primăriei Berbești;
• avertizarea instituțiilor publice locale, operatorilor economici și populației din zonele cu risc la inundații;
• monitorizarea cursurilor râurilor și supravegherea podurilor și podețelor.

„M-am deplasat astăzi și în satul Valea Mare din Berbeşti, unde ploile abundente au provocat o alunecare de teren în apropierea unor gospodării.
Produsă pe fondul unei umidități excesive a solului, alunecarea a dus la afectarea proprietăților a două familii, fiind la cca. 1 m de o anexă gospodărească.
Facem mențiunea ca nu sunt puse în pericol locuințele și nu se pune problema evacuării acestora. Ca urmare a celor constate și a discuțiilor purtate, în teren, SGA Vâlcea va executa o lucrare provizorie de consolidare a malului stâng al pârâului Târâia. În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea vă asigur că se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situații.” , a precizat prefectul Mihai Oprea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii