Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutor important din partea României pentru Ucraina! CNSU a adoptat cele două hotărâri (DOCUMENTE)

ro

04 Mar, 2022 13:30 1232 Marime text
Imaginea refugiaților ucraineni
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 4 martie 2022, Hotărârile numărul 11 și, privind acordarea de asistență internațională Ucrainei.


Puteți consulta cele două hotărâri în secțiunea Documente a materialului.  


Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1 – (1) Se propune ca pentru finanțarea cheltuielilor prevăzute în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, să fie alocate, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.


(2) Pentru stabilirea sumelor necesar a fi alocate, se propune a fi avute în vedere pentru o perioadă de 30 de zile, cheltuielile necesare pentru:


a) un număr mediu de 70.000 de persoane cazate zilnic, dintre care 50.000 în spații puse la dispoziție gratuit și 20.000 în spații puse la dispoziție contra-cost;


b) funcționarea a 22 taberelor temporare de cazare și asistență umanitară.



Art. 2 –Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii