Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:29 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agribucur SRL şi Dobrogea Black Soil SRL au fuzionat. Una dintre societăţi a fost radiată

ro

31 Jan, 2018 00:00 558 Marime text
Iulian Bucur şi Nicoleta Bucur, asociaţi în Agribucur SRL, au votat, în Adunarea Generală din 20.06.2016, modificarea actelor constitutive ale societăţii. Astfel, având în vedere proiectul de fuziune întocmit de administratorul societăţii, cei doi asociaţi au hotărât fuziunea prin absorbţia totală a societăţii Dobrogea Black Soil SRL, proces ce s-a efectuat luând în calcul balanţa de la data de 30.06.2016.
 
Ca urmare a fuziunii totale fără lichidare, Dobrogea Black Soil SRL va înceta să existe. Patrimoniul şi capitalul social al firmei se transferă prin absorbţie totală societăţii absorbante, Agribucur SRL.
 
Capitalul social al firmei absorbite este în valoare totală de 1.904.990 de lei (din care 1.904.685 de lei reprezentat de aport în natură, terenuri având categoria de folosinţă „arabil“, situate în extravilanul comunei Chirnogeni, şi aport în numerar în sumă de 305 lei), împărţit în 190.499 de părţi sociale, a 10 lei fiecare. Patrimoniul firmei absorbite este compus din terenuri cu categoria de folosinţă „arabil“, situate în extravilanul comunei Chirnogeni.
 
Capitalul social şi patrimoniul societăţii absorbite vor face parte din patrimoniul societăţii absorbante. Capitalul social al societăţii absorbante, în valoare de 200 de lei, compus din 20 de părţi sociale, a 10 lei fiecare, rămâne neschimbat. La data realizării fuziunii, toate părţile sociale ale Dobrogea Black Soil SRL se anulează, având în vedere că aceste părţi sociale sunt deţinute de societatea absorbantă, în calitate de asociat unic al societăţii absorbite. Fuziunea se realizează fără achitarea unei prime de fuziune raportată la diferenţa dintre valoare contabilă a părţilor sociale şi valoarea nominală a acestora.
 
Fuziunea se realizează fără întocmirea raportului de expertiză care să cuprindă examinarea proiectului de fuziune şi rata de schimb a părţilor sociale deţinute de asociatul unic al societăţii absorbite în firma absorbantă. Societatea absorbantă îşi păstrează sediul social şi obiectul principal şi secundar de activitate şi după fuziune.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii