Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agon, premieră în baletul constănţean

ro

12 May, 2011 00:39 2215 Marime text
AGON.jpgDupă o lungă absenţă a premierelor pe scena baletului, în sfârşit avem parte de o reprezentaţie de balet neoclasic şi în Constanţa.

Duminică, începând cu ora 19.00, la Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski" va avea loc spectacolul „Agon" - înfruntare a destinului sau a propriilor limitele, prima premieră după doi ani. Coregrafia, regia şi scenografia benevolă sunt semnate de Horaţiu Cherecheş, iar din distribuţie fac parte Rie Aoyagi (Japonia), Amalia Mîndruţiu, Irina Ganea Mihaiu, Kanoko Suzuki (Japonia), Laima Costa, Delia Luca, Horaţiu Cherecheş, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan, Mihai Pâslaru, Claudiu Dan. Asistenţii de coregrafie sunt Monica Cherecheş şi Elisabeth Lux - Pândichi, muzica - Rene Aubry.

Conceptul de „agon" semnifică noţiunea de competiţie, de conflict, de înfruntare a destinului sau a propriilor limite, motiv pentru care tema coregrafiei proiectului de faţă se bazează pe elemente de amploare tehnică, de perfecţiune estetică, de duet ale baletului clasic, de îmbinare inedită a mişcării şi decorului în vederea transmiterii fiorului artistic al temei. Spectacolul „Agon" doreşte promovarea şi punerea în valoare a noilor concepţii coregrafice actuale care se bazează pe transpunerea ideii artistice într-o formă novatoare, bazată pe elemente surprinzătoare ale modalităţii de îmbinare a decorului inedit şi a elementelor de coregrafie neoclasice, cu ajutorul profesionalismului şi perfecţiunii balerinilor profesionişti. Aşadar, balerinii vă aşteaptă la o lecţie de dans neoclasic, în premieră!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii