Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenția imobiliară – ce trebuie să știi despre aceasta înainte de a o alege

ro

26 Jan, 2023 15:06 1157 Marime text

 
  • Colaborarea cu o agenție imobiliară este unul dintre subiectele care trezesc multe sentimente. Întreabă despre experiențele altora la o întâlnire socială și poți afla imediat câteva sau chiar zeci de povești diferite despre colaborarea cu aceasta, unele cu feedback-uri pozitive, altele cu experiențe mai puțin plăcute pentru client. Multe povești ar fi putut avea final fericit, dacă clientul ar fi știut să aleagă corect agenția imobiliară. Iată câteva informații care te vor ajuta dacă ești în căutarea unei agenții imobiliare bune.

Recenzii despre agenția imobiliară

Durata lungă de funcționare a biroului imobiliar este un plus în favoarea agenției, dar nu ar trebui să fie singurul criteriu luat în considerare. Înainte de a alege o agenție imobiliară, merită să verifici și recenzii actuale ale clienților despre aceasta. Părerile acestora pot fi găsite online pe site-urile agențiilor imobiliare, pe forumuri, pe portaluri destinate utilizatorilor de servicii imobiliare. Ele pot fi găsite și pe rețelele de socializare sau pe descrierea din vizită prezentă pe Google. Cu cât opiniile sunt mai bune, cu atât vei avea certitudinea că o colaborare cu agenția imobiliară vizată va fi una de succes.

Din păcate, se întâmplă ca părerile găsite pe site-urile imobiliare oficiale să fie cosmetizate, așa că merită să faci și propria cercetare. Introdu în motorul de căutare: “păreri și numele agenției” și vei ajunge la toate opiniile lăsate de utilizatori despre un anumit birou imobiliar. 

Dacă după opiniile găsite în acest fel o agentie imobiliara încă arată recomandabilă, te poți gândi serios la stabilirea unei întâlniri în vederea colaborării. De asemenea, merită să-ți întrebi prietenii dacă cunosc un broker bun, deoarece astfel de contracte se pot dovedi a fi de încredere. 

Alegerea unei agenții imobiliare – cât de importantă este vechimea și experiența brokerului

Unul dintre elementele cheie care influențează alegerea unei agenții imobiliare este competența brokerului. Profesia de agent imobiliar necesită cunoștințe ample privind piața imobiliară, dar și în multe alte domenii. 

Agentul trebuie să cunoască reglementările legate de tranzacțiile imobiliare, planurile zonale și uneori, aspecte legale cu privire la stabilirea dreptului de proprietate, moșteniri sau informații despre scutiri de datorii. La acestea se adaugă cunoștințe tehnice, care sunt legate de evaluarea inițială a stării tehnice a proprietății sau a condițiilor de racordare a proprietății vizate la utilități. Totodată sunt necesare cunoștințe de marketing, prin care proprietatea va deveni vizibilă pe piață.

O parte din aceste cunoștințe pot fi dobândite prin realizarea cursurilor de perfecționare, alte prin materiale de instruire, însă o mare parte din competente sunt dobândite odată cu experiența crescândă și tranzacționările încheiate. Atunci când alegi o agenție imobiliară, merită să verifici de cât timp operează aceasta pe piață. Astfel de informații pot fi găsite pe site-ul agenției sau în rețelele de socializare unde își desfășoară activitatea marketing. Cu cât vechimea este mai mare, cu atât este mai mare șansa ca alegerea agenției imobiliare să fie corectă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii