Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afirmațiile ministrului Grindeanu privind autostrada A8

ro

30 May, 2022 19:18 1532 Marime text

 
  • Președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru face apel public la ministrul Grindeanu să clarifice termenii de execuție pentru autostrada A8 Ungheni – Iași – Tg. Mureș.
 
Iată comunicatul de presă  transmis de deputatul Alexandru Muraru, legat de afirmatiile ministrului Grindeanu privind autostrada A8.

 

Având în vedere informațiile contradictorii care au apărut în spațiul public privind unele întârzieri apărute la proiectul autostrăzii A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, plecând de la declarația lui Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, care și-a manifestat moderația privind realizarea capetelor de pe tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ de pe A8, se impune clarificarea termenilor de execuție pentru acest proiect vital pentru întreaga Regiune de Nord-Est.

Fac apel public la ministrul Grindeanu să clarifice termenii de execuție pentru autostrada A8 Ungheni – Iași – Tg. Mureș și să respecte ceea ce acest guvern și-a asumat prin programul prezentat Parlamentului. Reamintesc că am transmis Ministerului Transporturilor o interpelare pe această temă la care aștept cu interes un răspuns asumat privind etapele și termenele clare ale acestui proiect.

Împreună cu colegii mei liberali, am făcut eforturi ca în Planul Național de Redresare și Reziliență să introducem spre finanțare capătul estic, care asigură legătura între Moţca, Târgu Neamţ şi Leghin, cu o lungime de 34 de kilometri, și capătul vestic al autostrăzii, cel care asigură legătura între Miercurea Nirajului şi Târgu Mureş, cu o lungime de 25 de kilometri.

Pentru tronsonul montan al Autostrăzii A8, care este şi cel mai greu de realizat şi care presupune costuri de câteva miliarde de euro, finanţarea va fi asigurată prin Programul Operaţional Transporturi.

Stimate Domnule Ministru, 4.5 milioane de cetățeni români care locuiesc în Moldova și 1 milion care locuiesc în Județul Iași așteaptă o asumare fermă, clară și concretă în privința termenelor de execuție a autostrăzii Moldova – Transilvania.
Pe această cale, fac apel și la parlamentarii PSD Iași de a-și folosi instrumentele parlamentare și politice pentru a pune presiune pe colegul lor de partid, Sorin Grindeanu, pentru a mișca lucrurile în privința autostrăzii A8. Furia ieșenilor și a moldovenilor față de un eventual eșec nu îi va ocoli, chiar dacă acum stau la cutie și sunt complet absenți din această dezbatere privind realizarea autostrăzii.

Vreau să amintesc că în ultimul an, la Iași, atât eu cât și colegii mei liberali din Parlament și din administrația publică locală și județeană, alături de asociații civice, am avut întâlniri cu decidenți responsabili de implementarea proiectului de autostradă A8, în care am primit asigurări că există un ritm susținut și nu trebuie să avem temeri pentru acest proiect. În ceea ce privește Iașul, întreaga administrație locală și județeană a demonstrat deschidere și mobilizare exemplară în cadrul procedurilor ce țin de atribuțiile lor, astfel că răspunderea pentru eventualele întârzieri din acest proiect nu poate să aparțină decât Ministerului Transporturilor și CNAIR, nevoite astăzi să clarifice starea de moderație a ministrului Grindeanu.- Alexandru Muraru

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii