Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Heliofarm SA Constanța, convocată în ședință. Ce vor discuta

ro

12 Jul, 2023 11:18 913 Marime text

foto: Pexels
Consiliul de Administraţie al Societăţii Heliofarm SA Constanţa convoacă, la sediul său situat în municipiul Constanţa, str. Aurel Vlaicu nr. 84, județul Constanţa, pentru data de 10.08.2023, la ora 10.00, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor. 

Vă prezentăm în continuare ordinea de zi a ședinței: 

Printre proiectele de pe ordinea de zi se numără Contractul de credit nr. CON3/1616/2011 încheiat la data de 28.12.2011.

Este vorba despre prelungirea cu o perioadă de 12 luni, a facilităţii de credit contractate de către Societatea Heliofarm SA:  în calitate de împrumutat (denumită în continuare „Societatea") de la UniCredit Bank - S.A. - în calitate de creditor (denumită în continuare „Banca"), în baza contractului de credit CON3/1616/2011 încheiat la data de 28.12.2011.

2.Menţinerea următoarelor garanţii constituite în favoarea Băncii pentru garantarea rambursării creditului mai sus menţionat:

a. ipoteca imobiliară şi interdicţiile de înstrăinare, grevare, închiriere, dezmembrare, alipire, demolare, restructurare, amenajare şi construire asupra:

- bunului imobil situat în loc. Mangalia, Şos. Constanţei nr. 25, bl. 47, sc. -, parter, ap. FN, jud. Constanţa, identificat cu număr cadastral 629-C1- UPARTER01 şi înscris în cartea funciară nr. 100782-C1-U2 a Unităţii Administrativ-Teritoriale a loc. Mangalia/judeţul Constanţa;

- bunului imobil situat în loc. Constanţa, bd. Aurel Vlaicu nr. 92, bl. AV21, sc. -, parter, ap. parter, jud. Constanţa, identificat cu număr cadastral 76-C1-UP06 şi înscris în cartea funciară nr. 202870-C1-U13 a Unităţii Administrativ-Teritoriale a loc. Constanţa/judeţul Constanţa;

- bunului imobil situat în loc. Constanţa, bd. Tomis nr. 142, bl. TD2A, sc. -, parter, ap. -, jud. Constanţa, identificat cu număr cadastral 2438-C1/P-U03 şi înscris în cartea funciară nr. 227695-C1-U11 a Unităţii Administrativ-Teritoriale a loc. Constanţa/judeţul Constanţa.

b. ipoteca mobiliară asupra:

-bunurilor mobile: stocurile de produse farmaceutice şi parafarmaceutice aflate în proprietatea societăţii la valoarea de minimum 3.000.000lei (treimilioanelei);

-creanţelor băneşti născute din contractele încheiate de Societate cu clienţii săi, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Tulcea;

-conturilor şi subconturilor, deschise sau care vor fi deschise de către Societate în evidenţele Băncii;

În cadrul ședinței se are în vedere și un ordin emis de Heliofarm  SA şi avalizat de către Cazacincu Anişoara-Magdalena în favoarea băncii şi stipulat „fara protest".

Pe ordinea de zi se mai află și constituirea suplimentară a următoarei garanţii în favoarea băncii:

-Cash collateral în valoare de 350.000 lei constituit în contul Heliofarm SA deschis la UniCredit Bank Sucursala Constanţa, reprezentând creditarea societăţii făcute de către Cazacincu Anişoara-Magdalena.

Un alt punct de pe ordinea de zi este încheierea unor poliţe de asigurare a bunurilor ipotecate, având UniCredit Bank în calitate de beneficiar unic al despăgubirilor care se vor plăti în baza acestora.

Se va discuta și despre instituirea următoarelor restricţii cu privire la dividende şi împrumuturile acordate de către acţionari: Pe durata contractului de credit şi orice prelungire a acestuia, acţionarii sunt de acord şi se angajează că Societatea nu va repartiza profitul obţinut sub formă de dividende, şi nu va rambursa creditele acordate Societăţii de către Acţionari.

În ceea ce privește contractul de credit (linie de credit IMM INVEST) nr. CON3/151791_CS încheiat la data de 20.12.2021 se va realiza prelungirea cu o perioadă de 12 luni, a creditului (linie de credit IMM INVEST) în valoare de 3.000.000 lei contractat de către Societatea Heliofarm - SA în calitate de împrumutat (denumită în continuare „Societatea") de la UniCredit Bank - S.A. - în calitate de creditor (denumită în continuare „Banca"), în baza
contractului de credit CON3/151791_CS încheiat la data de 20.12.2021.

Se vor menține următoarele garanţii constituite în favoarea Băncii pentru garantarea rambursării creditului acordat de către aceasta, plus dobânzile, comisioanele, taxele şi penalităţile aferente, precum şi orice alte sume datorate Băncii în baza contractului de credit/actelor adiţionale, orice alte cheltuieli legate de, inclusiv, dar fără a se limita la, recuperarea sau conservarea bunurilor ipotecate, recuperarea tuturor sumelor datorate Băncii, cheltuieli de judecată/executare silită, precum şi pentru garantarea celorlalte obligaţii aferente ale Societăţii faţă de Bancă, după cum urmează:

a. Garanţie IMM INVEST;
b. Bilet la ordin emis „în alb" de către Heliofarm SA (CUI: 1865590) în favoarea UniCredit Bank - S.A., stipulat „fără protest" şi avalizat de Cazacincu Anişoara-Magdalena;
c. Bilet la ordin emis „în alb" de către Heliofarm  SA în favoarea Statului Român prin Ministerul Finanţelor Publice, stipulat „fără protest" şi avalizat Cazacincu Anişoara-Magdalena; 
d. Ipoteca mobiliară având ca obiect toate conturile şi subconturile bancare, prezente şi viitoare, deschise de Heliofarm SA la Bancă.

Se are în vedere și instituirea următoarelor restricţii cu privire la dividende şi împrumuturile acordare de către Acţionari: Pe durata contractului de credit şi orice prelungire a acestuia, acţionarii sunt de acord şi se angajează că Societatea nu va repartiza profitul obţinut sub formă de dividende, şi nu va rambursa creditele acordate Societăţii de către Acţionari.

Se va împuternici Cazacincu Anişoara- Magdalena pentru ca, în numele şi pentru Societate să o reprezinte cu depline puteri în faţa Băncii, Notarului Public, FNGCIMM/FGCR, autorităţilor publice, oricăror terţi, să negocieze şi să accepte clauzele contractuale, să semneze contractele de credit şi de garanţii, orice alte acte adiţionale la acestea, precum şi orice alte documente necesare în legătură cu aceste contracte, să semneze formularele/anexele specifice Programului IMM INVEST PLUS, să semneze în numele Helifarm SA (CUI: 1865590) Acordul de Finanţare şi Contractul de Garantare în relaţie cu FNGCIMM/FGCR, să încheie poliţele de asigurare, să îndeplinească orice altă activitate legală pe care o va considera necesară scopului mai sus menţionat; mandatul de mai sus este acordat inclusiv pentru orice modificări ulterioare ale contractelor bancare anterior menţionate, incluzând şi nelimitându-se la scopul, tipul, utilizarea, prelungirea creditului şi obiectul garanţiilor.

Prelungire cu o perioadă de 12 luni, a creditului (linie de credit IMM INVEST PLUS)

Cu privire la Contractul de credit (linie de credit IMM INVEST PLUS) nr. CON3/6043_CSC încheiat la data de 12.01.2023, se va realiza prelungirea cu o perioadă de 12 luni, a creditului (linie de credit IMM INVEST PLUS) în valoare de 2.600.000 lei contractat de către Societatea Heliofarm SA în calitate de împrumutat (denumită în continuare „Societatea") de la UniCredit Bank - S.A. - în calitate de creditor (denumită în continuare „Banca"), în baza contractului de credit CON3/6043_CSC încheiat la data de 12.01.2023.

Se vor menține următoarele garanţii constituite în favoarea Băncii pentru garantarea rambursării creditului acordat de către aceasta, plus dobânzile, comisioanele, taxele şi penalităţile aferente, precum şi orice alte sume datorate Băncii în baza contractului de credit/actelor adiţionale, orice alte cheltuieli legate de, inclusiv, dar fără a se limita la, recuperarea sau conservarea bunurilor ipotecate, recuperarea tuturor sumelor datorate Băncii, cheltuieli de judecată/executare silită, precum şi pentru garantarea celorlalte obligaţii aferente ale Societăţii faţă de Bancă, după cum urmează:

a. Garanţie IMM INVEST - 90,00%;
b. Bilet la ordin emis „în alb" de către Heliofarm SA în favoarea UniCredit Bank - S.A., stipulat „fără protest" şi avalizat de Cazacincu Anişoara-Magdalena .
c. Bilet la ordin emis „în alb" de către HELIOFARM - S.A. în favoarea Statului Român prin Ministerul Finanţelor Publice, stipulat „fără protest" şi avalizat de Cazacincu Anişoara-Magdalena;
d. Ipotecă mobiliară având ca obiect toate conturile şi subconturile bancare, prezente şi viitoare, deschise de Heliofarm SA la Bancă.

Se va discuta și despre instituirea următoarelor restricţii cu privire la dividende şi împrumuturile acordate de către Acţionari: pe durata contractului de credit şi orice prelungire a acestuia, acţionarii sunt de acord şi se angajează că Societatea nu va repartiza profitul obţinut sub formă de dividende, şi nu va rambursa creditele acordate Societăţii de către Acţionari.
 
La ședință sunt invitaţi să participe toţi acţionarii Societăţii Heliofarm SA Constanţa aflaţi în evidenţa Registrului Acţionarilor la data de 15.07.2023.

În condiţiile în care la prima convocare nu vor fi îndeplinite cerinţele legale de prezenţă, Adunarea Generală se va reconvoca pentru data de 11.08.2023, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.

Facem precizarea că documentul a fost publicat în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3043 din data de 10 iulie 2023


Despre Heliofarm SA
 
Potrivit datelor furnizate de platforma Termene.ro, interogată la data de 12 iulie 2023, societatea Heliofarm SA a fost înființată în anul 1992 și are sediul în municipiul Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Societatea are ca activitate principală comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate. 
Situația financiară pentru anul 2022 arată în felul următor: o cifră de afaceri de 18.952.548 lei, pierdere de -218.539 lei la un număr de 70 de angajați 
 
Acționari în cadrul firmei sunt Statul Român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului și Lista Asociați. 
 
Persoane autorizate în cadrul firmei sunt Anișoara Magdalena Cazacincu (numele ei mai apare și în firma Magistra C&C SRL) – administrator, Marița Marin - administrator, Simona Mureșanu - administrator, Catrinel Cazacincu(numele ei mai apare și în firma Relifarm SRL) - administrator și Mihai Cazacincu (numele lui mai apare și în firmele Pro Bios SRL, Lotus Gym SRL, Magistra C&C SRL, ) - administrator.
 
Activitatea principală o reprezintă comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate.
 
Pentru anul 2022 societatea a raportat cifră de afaceri netă de 17.371.830 lei, profit de 20.393 de lei și 64 de salariați.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Heliofarm SA Constanța, convocată în ședință. Ce se află pe ordinea de zi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii