Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Ciureanu, eroul de la Mangalia, a fost condus pe ultimul drum. A murit după ce a salvat o femeie și pe fiica ei de la înec

ro

12 Aug, 2017 14:22 8044 Marime text
Eroul de la Mangalia, cum este denumit Adrian Ciureanu, tânărul de 30 de ani din Argeș care a murit în timp ce încerca să salveze de la înec o mamă și pe fetița ei luate de valuri, a fost condus ieri pe ultimul drum. Acesta își va dormi somnul de veci în cimitirul din Mușătești, județul Argeș.

Rudele nu își revin după această tragedie, mai ales că toată lumea știa că Adrian nu știa să înoate. Un unchi al băiatului a declarat pentru adevarul.ro că, înainte cu doar o zi de tragica întâmplare, Adrian mai scosese din apele agitate un bărbat şi copilul său.

"Aşa era el, un suflet mare. Luni făcuse la fel, când un om care-şi ţinea fiul în braţe a început să strige: <>. Era acolo, omul potrivit... Nici n-a stat pe gânduri şi i-a tras iute la mal, pe amândoi", povesteşte, pentru Adevărul, unchiul lui Adrian.

În 2006, Adrian a fost la un pas de sfârşi într-un accident. Se afla într-o maşină, alături de alţi patru prieteni. Şoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat. Doi dintre prietenii săi au murit striviţi între fiarele contorsionate. Adrian s-a ales cu o spaimă cumplită şi câteva răni, iar după ce şi-a jelit prietenii i-a mulţumit lui Dumnezeu că a avut grijă de el.

Sute de oameni l-au condus, vineri, la groapă pe Adrian: rude, colegi, prieteni, localnici şi oameni din satele vecine, îngroziţi de teribila întâmplare. Soţia şi mama tânărului au fost la un pas de a se prăbuşi peste sicriu, puţin înainte de intrarea în biserică, conform adevarul.ro

"Copilul meu bun, unde te duci? De unde iau eu alt băiat", a strigat mama, care a reuşit cu greu să-şi însoţească, pe picioare, copilul pe ultimul drum.

Reamintim că Adrian Ciureanu, aflat în vacanță pe litoral, a murit pe 8 august, pe plaja Laguna, de la Mangalia după ce a intrat în marea agitată pentru a salva o femeie și pe fiica acestuia. Imediat după ce s-au văzut în siguranță la mal, cele două s-au văzut nevăzute, potrivit unor martori.
 
Trupul său a fost căutat ore în șir de scafandri dar a fost adus la mal de valuri a doua zi dimineață.
 
În cinstea faptei sale de eroism primarul din comună a spus că va convoca o ședință de consiliu local și va propune ca Adrian Ciureanu să foe declarat cetățean de onoare post mortem al localității.
 
De asemenea primăria va ajuta familia cu suna de 1000 de lei pentru înmormântare acesta fiind cuantumul maxim aprobat pentru toate situațiile de acest gen.

Sursa foto: adevarul.ro și Facebook/Adrian Ciureanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii