Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratorii cimitirelor publice din municipiul Constanța aplică prevederile ordonanței militare. Înmormântare cu cel mult opt persoane. Paznicii, instruiți să anunțe IPJ

ro

25 Mar, 2020 00:00 4058 Marime text

Ordonanța militară numărul 2 adoptată încă de sâmbătă prevede măsuri stricte pentru organizarea nunților, botezurilor sau înmormântărilor. Conform documentului, actele religioase pot fi oficiate de preoți doar dacă la ele participă cel mult 8 persoane. De asemenea, preoții pot împărtășii credincioșii bolnavi la domiciliul acestora.
 
„Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”, se arată în ordonanța militară.
 
Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul primăriei Constanța  a adus la cunoștința administratorilor celor cinci cimitire din Constanța, prevederile ordonanței militare, a precizat, Adriana Deoancă, purtător de cuvânt al primăriei.
La rândul lor, administratorii cimitirelor au luat măsuri stricte, astfel încât în cimitir, va intra doar mașina mortuară iar cortegiul funerar nu poate să depășească 8 persoane. În cazul în care aceste restricții nu vor fi respectate de familiile persoanelor decedate, angajații de la administrațiile cimitirelor au fost instruiți să apeleze numărul unic de urgență 112 și să solicite intervenția polițiștilor sau jandarmilor.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Andreea Munteanu a precizat că până în acest moment, nu au fost înregistrate solicitări din partea reprezentanților care administrează cimitirele din municipiul Constanța.
 
Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul primăriei Constanța  are contracte de administrare cu cimitirul Central, cimitirul din Palazu Mare, cimitirul din Viile Noi, Anadolchioi și cimitirul Constantin Predescu de pe bulevardul I.C. Brătianu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii