Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:37 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi preventive ale poliţiştilor, în rândul elevilor constănțeni

ro

18 Oct, 2019 14:07 1431 Marime text

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității
împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 au vizitat ieri, 17 octombrie a.c., Școala Gimnazială nr. 37 din municipiul Constanța și Centrul Cultural ,,Elena Roizen” din localitatea Ovidiu. 

Scopul vizitei a fost inițierea unor discuții interactive cu elevii claselor a V-a despre riscurile la care s-ar putea expune prin neglijarea protejării identității lor.

În acest context, polițiștii le-au reamintit tinerilor pericolele la care s-ar putea expune prin furnizarea datelor personale către persoane cunoscute doar pe rețelele de socializare și cui ar trebui să ceară ajutor ori de câte ori se simt în pericol.

Totodată, le-au fost prezentate informațiile necesare referitoare la prevenirea bullyingului, delincvenței juvenile și a traficului de persoane. 

Pentru a facilita transmiterea mesajelor, polițiștii le-au oferit copiilor materiale educative cu sfaturi preventive, fiecare dintre aceștia fiind invitați să-și exprime părerea cu privire la aspectele abordate.

Activităţile desfăşurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor - prioritate naţională şi locală şi proiectul „Pregătiți pentru viață”.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii