Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate intensă a MAI în ultimele 24 de ore. Intervenții în situații de urgență

ro

12 Aug, 2023 09:42 738 Marime text
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 5.066 de evenimente, dintre care 3.370 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.696 circumscrise situațiilor de urgență, în special pentru acordarea primului ajutor medical, transmite MAI prin intermediul unui comunicat oficial. 

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 853 de posibile infracțiuni, aproximativ 18% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 157 de autori de infracțiuni care au săvârșit 161 de fapte penale, iar față de 71 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

În plus, au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru fluidizarea circulației pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța participanților la trafic.

În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 238 certificate de înmatriculare și au fost reținute 660 de permise de conducere – 47 pentru consum de alcool și 8 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, a mai punctat sursa citată. 


În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii au constatat 8.738 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,3 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 175 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 13 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.

Au fost aplicate 582 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 277.500 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfășurat 1.381 de misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 101 pentru stingerea de incendii și 14 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 9 persoane.

La rândul lor, polițiștii au intervenit pentru salvarea unei persoane cu intenții suicidale.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situații de urgență.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.425 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 140.298 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 85 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28,7%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 42.828 de mijloace de transport și 175.825 de persoane, dintre care 17.324 de cetățeni ucraineni.


Citește și:

Polițiștii de imigrări din Botoșani continuă acțiunile privind combaterea șederii ilegale

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii