Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunile polițiștilor din Brăila continuă. Iată ce au constatat (FOTO)

ro

15 Oct, 2023 15:45 843 Marime text
Sursă foto: IPJ Brăila
  • Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța comunității.
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța comunității, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.
 
Ieri, 14 octombrie 2023, polițiștii și jandarmii au desfășurat 22 de acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 33 de evenimente, 26 dintre acestea fiind sesizate prin apel la Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Uurgență 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 227 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 75.645 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 14 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.
 
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite. 
 
Polițiștii rutieri au acționat cu efective mărite în cadrul acțiunii cunoscută sub denumirea „Blocada”, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.
 
Azi-noapte, în intervalul orar 18:00 - 2:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Brăila au desfășurat o razie în zona de competență.
 
În urma activităților, au fost verificate 15 societăți comerciale, legitimate 134 de persoane, verificate 109 vehicule, 81 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest. 
 
De asemenea, polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.755 de lei, conform OUG nr. 195/2002 și Legii nr. 61/1991, iar ca măsură complementară au fost reținute 2 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.
 
Ieri, în intervalul orar 14:00 - 22:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat și desfășurat pe raza municipiului o acțiune tip „BLITZ” pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic.
 
Astfel, au fost legitimate 116 persoane, controlate 110 vehicule, fiind testați cu aparatele etiloest și drugtest 57 de șoferi.
 
Totodată, au fost aplicate și 88 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.990 de lei, dintre care 30 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 41 pentru neportul centurii/utilizarea telefonului și 17 pentru alte abateri și au fost reținute 3 permise de conducere.
 
Tot azi-noapte, în intervalul orar 18:00 - 02:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca și Secției 4 Poliție Rurală Ianca sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța au desfășurat o razie, în vederea menținerii ordinii și siguranței publice și pentru prevenirea faptelor comise cu violență. 
 
În acest context au fost verificate mai multe societăți comerciale, legitimate 82 de persoane, controlate 56 de vehicule și au fost testați cu aparatul etilotest 45 de șoferi.
 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.860 de lei, conform OUG nr. 195/2002 și Legii nr. 61/1991.
 
„În continuare polițiștii vor acţiona pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!”, a încheiat sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii