Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni polițienești, în Constanța. Ce au depistat polițiștii

ro

22 Oct, 2023 19:31 882 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța



 
  • În perioada 21 – 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au acționat pentru combaterea încălcărilor normelor de conviețuire socială, a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru prevenirea consumului de droguri sau alte substanțe interzise.
  • În cadrul acțiunii, au fost legitimate peste 100 persoane, fiind instituite mai multe filtre rutiere în municipiul Constanța 

Conform unui comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, în perioada 21 – 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului au acționat pentru combaterea încălcărilor normelor de conviețuire socială, a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru prevenirea consumului de droguri sau alte substanțe interzise.
 
În cadrul acțiunii, au fost legitimate peste 100 persoane, fiind instituite mai multe filtre rutiere în municipiul Constanța
 
Astfel, au fost legitimate peste 100 persoane, fiind instituite mai multe filtre rutiere în municipiul Constanța, mai arată comunicatul.
 

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, dintre care 2 la O.U.G. 195/2002,  privind circulația pe drumurile publice, 35 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, trei la Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, iar restul pentru alte abateri”, susține sursa citată.
 

Valoarea sancțiunilor aplicate este de aproximativ 32.000 de lei.
 

De asemenea, au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.
 
La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, transmite poliția constănțeană.
 
Totodată, acțiunea a avut și o componentă preventivă.
 

Polițiștii le-au adus la cunoștință, conducătorilor auto, prevederile Legii 213/2023.
 

„Potrivit acesteia, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane‘, conchide sursa.
 

 
 Citește și
Tragedie pe DN 54A. O persoană a decedat într-un grav accident rutier! Traficul este oprit temporar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii