Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni permanente de dezinsecție și deratizare în municipiul Constanța! Anunțul Primăriei

ro

03 Aug, 2022 12:21 1291 Marime text
Acțiuni permanente de dezinsecție și deratizare în municipiul Constanța!, foto: PMC
 Parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite seară de seară, atunci când condițiile meteorologice o permit, împotriva insectelor care creează disconfort populației.
 
Substanța folosită este CY 10, un insecticid concentrat, cu spectru larg de combatere, cu acțiune insecticidă imediată, cu efect de stingere a focarelor și rezidual. Nu irită și nu dăunează plantelor. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate.  
 
În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător.  
 
Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.  

 
Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi.  
 
Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.  , precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii