Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră în Constanța

ro

08 Feb, 2022 21:37 1327 Marime text
  • La data de 7 februarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au desfășurat activități, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, ca urmare a neacordării de prioritate pietonilor și vehiculelor care au acest drept.
 

În urma activităților, au fost oprite pentru control 52 de mijloace de transport în comun, fiind aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 48.000 de lei, dintre care 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 23 pentru nefolosirea centurii de siguranță.
 
Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 17 permise de conducere și au fost reținute 3 certificate de înmatriculare.
 
La data de 6 februarie a.c., polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier și polițiști ai Biroului Rutier Constanța au desfăşurat acţiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția conducătorilor auto.
 
Polițiștii au legitimat 195 de persoane și au verificat peste 190 de autoturisme.
 
Au fost aplicate 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 47.400 de lei, dintre care 84 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 17 pentru utilizarea telefonului mobil la volan.
 
Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 19 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
A fost constatată o infracțiune la regimul rutier.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii