Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni pe toate palierele ale polițiștilor din Brăila (FOTO)

ro

01 Oct, 2023 13:42 758 Marime text
Sursă foto: IPJ Brăila
  • Ieri, 30 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii au desfășurat 17 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Ieri, 30 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii au desfășurat 17 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 51 de evenimente, 43 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 207 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 85.355 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite. 

Polițiștii rutieri vor acționa cu efective mărite în acest sfârșit de săptămână, în cadrul acțiunii cunoscută sub denumirea ,,Blocada", pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.
                                                        
Ieri, 30 septembrie, în intervalul orar 19:00 - 3:00, polițiștii de la structurile de ordine publică, investigații criminale, siguranța școlară, economic, rutieră au acționat în sistem integrat împreună cu jandarmi, pompieri și reprezentanți I.T.M. pe raza de municipiului și a comunei Vădeni pentru prevenirea producerii unor evenimente de tulburare a ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri în rândul elevilor cu ocazia organizării unui eveniment de tip Balul Bobocilor.

În cadrul activităților au fost controlate mai multe societăți comerciale, legitimate peste 75 de persoane, controlate 68 de vehicule, testați 55 dintre șoferii acestora cu aparatul etilotest și drugtest. 

De asemenea, au fost aplicate și 13 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 73.290 de lei, dintre care 10 conform OUGnr. 195/2002, una in valoare de 20.000 de lei conform OUG 28/1999 pentru  lipsa de bonuri fiscale, fiind ridicată in vederea confiscării suma de 1.231 de lei, încă o sancțiune de 50.000 de lei conform Legii 307/2006 și una la Legea 61/1991. 

De asemenea,în intervalul orar 11:00 - 14:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și ai posturilor comunale de poliție au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier pe raza județului Brăila.

În cadrul activităților au fost legitimate 346 de persoane, controlate 309 de vehicule și aplicate 88 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în valoare de 25.175 de lei. De asemenea au fost reținute 6 certificate de înmatriculare, un permis de conducere și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor a fost depistată în flagrant o infracțiune, după cum urmează:

Azi-noapte, la ora 2:00, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un bărbat de 37 de ani, din satul Corbu-Vechi, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor din municipiu.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„În continuare polițiștii vor acţiona pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!”, a încheiat sursa citată.


Sursă foto: IPJ Brăila

Citește și:
Mai multe amenzi aplicate de polițiștii din județul Constanța. Iată de ce
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii