Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de control ale polițiștilor rutieri în județul Constanța

ro

27 Feb, 2024 14:04 501 Marime text



 
  • În perioada 24-25 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră și al formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune cu forțe mărite pentru prevenirea accidentelor de circulație, prin depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și normele rutiere privind prioritatea vehiculelor, potrivit IPJ Constanța.
 
Astfel, neacordarea de prioritate vehiculelor, precum și viteza neadaptată la condițiile de drum se numără printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
 

„În cursul anului 2023, pe fondul neacordării de prioritate vehiculelor, în județul Constanța s-au produs 230 de accidente rutiere, iar, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum și a vitezei neregulamentare, 73 de accidente rutiere”, spun polițiștii.

 
Pentru a preveni astfel de evenimente și a asigura siguranța participanților la trafic, polițiștii rutieri au desfășurat, timp de două zile, o acțiune de amploare pe principalele drumuri naționale din județul Constanța.
 
Conform sursei menționate, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 214 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 16 permise de conducere, dintre care zece pentru depășirea limitei legale de viteză, două pentru neacordare de prioritate, iar restul pentru alte abateri.
 
Totodată, au fost retrase patru certificate de înmatriculare.
 
Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, scopul lor fiind acela de a asigura desfășurarea unui trafic rutier sigur.
 
 Citește și
A urcat băut la volan. Cu ce alcoolemie l-au depistat polițiștii pe DN 3
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii