Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni de amploare ale polițiștilor în județul Constanța. Iată ce au constatat aceștia (FOTO+VIDEO)

ro

18 Feb, 2024 14:54 701 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
 
  • Au fost legitimate peste 2.000 de persoane și au fost verificate aproximativ 1.000 de vehicule.
 
În perioada 16 - 18 februarie 2024, polițiștii constănțeni au intensificat acțiunile specifice, aproximativ 600 de polițiști acționând, în județul Constanța, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, transmite un comunicat de presă din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Dispozitivele au fost suplimentate, în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică în acest sfârșit de săptămână, în județul Constanța, la activitățile desfășurate participând polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră și investigații criminale.
 
Astfel, au fost desfășurate, în sistem integrat cu jandarmii, 126 de acțiuni, în localitățile din județ.
 
Au fost legitimate peste 2.000 de persoane și au fost verificate aproximativ 1.000 de vehicule.
 
Totodată, aproximativ 300 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și peste 100 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 523 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.
 
Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 377.000 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 33 permise de conducere și au fost retrase 32 de certificate de înmatriculare.
 
În același timp, au fost constatate 18 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Astfel, la data de 17 februarie 2024, în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 24 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Constanței din orașul Năvodari, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, precizează sursa citată.

 
La data de 17 februarie 2024, în jurul orei 20.40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Constanței din orașul Năvodari, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
 
În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală, a încheiat sursa citată.
 


Citește și:
Dosar penal pentru deținerea ilegală a unei arme, în Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii