Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni ale pompierilor în zona bisericilor și mănăstirilor în perioada Sărbătorilor Pascale

ro

15 Apr, 2022 16:40 1034 Marime text
Pompieri. Foto: IGSUÎn perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic și de sărbătoarea Floriilor, IGSU va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Potrivit unui comunicat al IGSU, pe linie preventivă, pompierii vor derula verificări la toate lăcașurile de cult unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de participanți, precum și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor. Totodată, controale vor fi efectuate și la unități turistice sau obiective/operatori economici ce desfăşoară activităţi economice în zonele turistice. Inspectorii de prevenire au în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori.

„Pe timpul acțiunilor preventive, vor fi instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităţilor de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor.

În plan operațional, zilnic, peste 5.000 de pompieri care încadrează 3.700 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 500 echipaje SMURD, dintre care 327 echipaje încadrate de pompieri paramedici, 38 unităţi de terapie intensivă mobilă ( 8 specializate în tratament nou născuți), 57 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum și 120 echipaje pentru descarcerare.

Ca măsură operațională suplimentară, la nivelul tuturor inspectoratelor pentru situații de urgență în a căror zonă de competență sunt stațiuni montane și alte zone/obiective turistice, unde se înregistrează o afluență mare de persoane sau se desfășoară activități cu public numeros, pot fi operaționalizate, în perioda următoare, puncte de lucru temporare, astfel încât timpul de răspuns să fie optim acoperit“ - au precizat reprezentanții I.


Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesară respectarea câtorva reguli simple, însă foarte importante.

„În Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse. De asemenea, nu lăsați lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor.

E bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.

Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste sărbători sfinte, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!“ - au precizat reprezentanții IGSU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii