Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:22 28 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni ale polițiștilor din Constanța pentru prevenirea tâlhăriei și furtului din locuințe

ro

30 Oct, 2019 12:05 596 Marime text

Ieri, 29 octombrie a.c., polițiștiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 4, au desfășurat pe raza municipiului Constanța activități de prevenire a infracțiunilor de tâlhărie și furt din locuințe.

Polițiștii au distribuit materiale cu sfaturi de prevenire a faptelor ilicite, acordând o atenție deosebită persoanelor vârstnice.

Tot ieri, polițiștii constănțeni și specialiștii din cadrul A.N.I.T.P. Constanța au vizitat Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia. Elevilor le-au fost prezentate aspecte legate de răspunderea penală și contravențională a minorilor.

În contextul Zilei Internaționale a Internetului, polițiștii au prezentat liceenilor pericolele legate de fenomenul sexting, fiindu-le prezentate modalități de protecție și de prevenire:

- Nu păstra mesaje sau imagini compromițătoare în telefonul mobil sau pe alte suporturi de stocare!
- Nu accepta să primești sau să distribui în spațiul virtual materiale compromițătoare!
- În orice împrejurare neplacută întâlnită în mediul online, salvează mesajele prin capturi de ecran!

Activitățile desfășurate fac parte din Programul de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor - prioritate națională și locală,  proiectul „Pregătiți pentru viață” și Programul național și local de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului.


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii