Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni ale poliției în unitățile de învățământ preuniversitar

ro

18 Feb, 2024 12:52 479 Marime text




 
  • În perioada 9 – 15 februarie 2024, Poliția Română a continuat acțiunile pe linia siguranței școlare în unitățile de învățământ preuniversitar. Acțiunile în sistem integrat vor continua pe tot parcursul anului școlar, potrivit unui comunicat al Poliției Române.
 

Pentru organizarea și coordonarea activităților desfășurate de structurile cu atribuții și responsabilități în creșterea gradului de siguranță școlară, în anul școlar 2023-2024, au fost derulate activitățile circumscrise consolidării climatului de siguranță în mediul preuniversitar, în conformitate cu prevederile Planului Național Cadru de Acțiune pentru siguranța
școlară.
 
În perioada 9 – 15 februarie 2024, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a cadrelor didactice, la nivelul structurilor Poliției Române, 8.945 de polițiști au acționat în dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice, prin includerea unităților de învățământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, în special pe tronsoanele orare în care elevii vin sau pleacă de la cursuri.
 

„Au fost angrenați 6.322 de polițiști în activități de menținere a ordinii și siguranței publice în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar”, arată comunicatul.
 

Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, au acționat 1.137 de polițiști.
 
În această perioadă, s-a asigurat intervenția la 83 de evenimente sesizate în incinta sau în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, dintre care 45 au fost sesizate de cetățeni prin S.N.U.A.U. – 112.
 
De asemenea, au fost organizate 301 acțiuni pe linia siguranței în școli, fiind derulate  2.595 de activități de prevenire și de informare, în cadrul a 2.039 de unități de învățământ preuniversitar, la care au participat 58.440 de beneficiari.
 

„Dintre acestea, având ca scop creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying și a celui de violență școlară, la 1.518 ore de curs au fost abordate tematici pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență”, mai transmit polițiștii.

 
Totodată, pentru conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește consumul și traficul ilicit de droguri/substanțe interzise, au fost derulate 423 de  activități. Alte 462 de activități au vizat instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenție în diferite
situații.
 
De asemenea, au fost controlate 455 de unități de învățământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază,
în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor și protecția persoanelor.
 
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, fiind adresate 43 de informări și solicitări autorităților și instituțiilor publice cu atribuții specific privind siguranța în unitățile de învățământ.
 
Conform sursei citate, în cadrul planului, au participat 659 de polițiști la întâlnirile Grupului de acțiune constituit la nivelul unităților de învățământ preuniversitar pentru facilitarea comunicării în vederea adaptării măsurilor necesare pentru creșterea gradului de siguranță în mediul școlar.
 
Totodată, au fost efectuate verificări ale unităților de alimentație publică situate în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, în urma cărora au fost adresate 732 de informări către instituțiile cu atribuții specifice pentru remedierea neregulilor constatate.
 
Au fost organizate și desfășurate 442 de activități pentru verificarea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice de către pietoni și conducătorii autovehiculelor în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, precum și pentru verificarea conducătorilor auto
care asigură transportul școlar.
 
În cadrul activităților derulate, au fost verificați 1.730 de conducători auto, dintre care 348 care asigură transportul școlar, fiind aplicate 413 sancțiuni contravenționale.
 
Totodată, au fost continuate activitățile preventive pentru elevi, dar și pentru informarea cadrelor didactice și a părinților/reprezentanților legali ai elevilor, prin intermediul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în incinta unităților de învățământ preuniversitar.
 
Pentru identificarea și implementarea celor mai bune soluții, necesare asigurării unui climat optim pentru elevi și cadrele didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, în scopul creșterii gradului de siguranță în mediul școlar, polițiștii vor continua să deruleze acțiuni și activități specifice pe tot parcursul anului școlar 2023 – 2024.

Citește și
Mai mulți șoferi au rămas fără permis în urma unei acțiuni a polițiștilor în municipiul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii