Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunea „Blocada” în județul Constanța. Constatările polițiștilor (GALERIE FOTO)

ro

03 Feb, 2024 15:38 700 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
  • În perioada 1 - 2 februarie 2024, peste 100 de polițiști au desfășurat activități în cadrul acțiunii „Blocada”, în județul Constanța.
 
În perioada 1 - 2 februarie 2024, peste 100 de polițiști au desfășurat activități în cadrul acțiunii „Blocada”, în județul Constanța. Polițiștii au acționat în sistem integrat, împreună cu jandarmii, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale și rutiere.
 
Astfel, au fost legitimate peste 400 de persoane și au fost verificate aproximativ 230 de vehicule.
 
Totodată, 50 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și peste 20 cu aparatul din dotare în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 171 la OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru alte abateri.
 
Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 104.000 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 27 de permise de conducere, dintre care 14 pentru depășirea limitei legale de viteză, și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
Totodată, acțiunea a avut și o componentă preventivă.
 
Astfel, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, a încheiat sursa citată.
 

Citește și:
Doi bărbați din Constanța, prinși în flagrant de polițiști. Iată ce au constatat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii