Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunea „Blocada” continuă în județul Constanța. Constatări (GALERIE FOTO)

ro

14 Jan, 2024 13:49 1199 Marime text
Sursă foto: IPJ Constanța
  • La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale și rutiere.
 
În perioada 13-14 ianuarie 2024, aproximativ 290 de polițiști au desfășurat activități, în cadrul acțiunii „Blocada”, pe raza județului Constanța. Polițiștii au acționat în sistem integrat, împreună cu jandarmii, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
La acțiune au participat polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale și rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.
 
Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 97.000 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 14 permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.
 
Totodată, au fost constatate 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
Exemple:
 
La data de 13 ianuarie 2024, în jurul orei 16.20, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus, pe strada Trandafirilor din comuna Lipnița, un autoturism neînmatriculat, având numere de înmatriculare false
 
La data de 13 ianuarie 2024, în jurul orei 17.45, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 52 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Decebal din comuna Adamclisi, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
La data de 13 ianuarie 2024, în jurul orei 18.30, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa au identificat un bărbat, de 65 de ani, care a condus un autoturism, în satul Carvăn, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În toate cauzele a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Misiunile efectivelor MAI în ultimele 24 de ore
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii