Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:48 30 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune desfășurată de poliția economică în județul Tulcea. Dosar penal pentru un bărbat din Murighiol care vindea ilegal pește

ro

11 Oct, 2021 15:21 998 Marime text
  • Duminică, polițiștiii tulceni au desfășurat mai multe controale pe raza județului.

Ac eștia au identificat un bărbat de 47 de ani, din localitatea Murighiol, județul Tulcea, în timp ce oferea spre vânzare pește proaspăt, fără a deține documente legale de proveniență. Bărbatul s-a ales cu dosar penal. Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării și predată la o unitate de profil cantitatea de 40 de kg de pește proaspăt din speciile șalău, somn și crap.
 
Polițiștii au aplicat și o amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
 
Mai multe detalii despre acțiunile polițiștilor, în comunicatul oficial al IPJ Tulcea:
 
La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea au desfășurat o acțiune pe raza județului Tulcea, în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților economice, cu precădere în activitatea de predare și comercializare a peștelui, precum și în respectarea legislației privind starea de alertă actuală.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 5 societăți comerciale și 4 pescari autorizați (4 ambarcațiuni de pescuit), în urma verificării aplicând o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligației operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și o sancțiune contravențională în valoare de 1.800 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, polițiștii au confiscat suma de 638 de lei, în baza prevederilor O.U.G. nr.28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat o infracțiune (flagrant) la O.U.G. nr.23/2008, modificată prin Legea nr.317/2009, fiind întocmit dosar penal.

La data de 10 octombrie a.c., polițiștii au identificat un bărbat de 47 de ani, din localitatea Murighiol, județul Tulcea, în timp ce oferea spre vânzare pește proaspăt, fără a deține documente legale de proveniență.


În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,Deținere, comercializare sau transport de pește fără documente legale”.

Totodată, a fost ridicată în vederea confiscării și predată la o unitate de profil cantitatea de 40 de kg de pește proaspăt din speciile șalău, somn și crap.
 
Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare, în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul economic.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii