Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de donare de sânge la Năvodari. Ce beneficii au donatorii

ro

08 Dec, 2019 19:35 1917 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizeaza joi 12.12.2019, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Năvodari  și localitățile învecinate care doresc să  îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în functie de înalțime, constituție), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu trei zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiaza la cerere de:

-7 tichete de masă pentru produse alimentare;

-o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari.

-decontarea cheltuielilor de transport în comun in ziua donarii între localitatea de domiciliu/ reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectueaza donarea de sânge;  
 
Sunteți așteptați  joi 12.12.2019, la Centrul de Zi  pentru Copii și Persoane în Vârstă (lângă Taxe și Impozite) str Sanatatii nr. 3,  din localitatea Năvodari cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii