Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:12 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de control în zona aeroporturilor. Vizați, taximetriștii

ro

25 Jan, 2021 15:33 732 Marime text
  • Direcția de Poliție Transporturi a organizat o acţiune de control, privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI” și „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România.
  • Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 20.000 de lei.
Vineri, 23 ianuarie a.c., Direcția de Poliție Transporturi a organizat o acţiune de control, privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI” și „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România.

Totodată, a fost verificat și modul de respectare a măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronaravirus SARS-CoV-2.

Pentru eliminarea pirateriei în domeniu şi verificarea activităţii taximetriştilor autorizaţi, au fost verificate 193 de autovehicule și legitimate 223 de persoane.

S-a urmărit și impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane, prevenirea concurenţei neloiale, s-a verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi, dar și a funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 20.000 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 14 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 59 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 8 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și 2 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost reținut un permis de conducere.

Acţiunile s-au derulat pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii