Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:31 08 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de amploare desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni

ro

07 Oct, 2021 10:14 894 Marime text
  • Acțiune de amploare desfăşurată de polițiștii rutieri constănțeni cu sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul IPJ Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa şi Biroului de Poliție al Autostrăzii A2.
     
În după-amiaza zilei de ieri, polițiștii constănțeni, în colaborare cu cei tulceni, călărășeni, ialomițeni și Biroul de Poliție al Autostrăzii A2 au desfășurat o acțiune pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave pe străzile din municipiul și județul Constanța.

Autoritățile au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 80.000 lei. 

Ce spune Inspectoratul de Poliție Județean Constanța

În cursul zilei de ieri, 6 octombrie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa şi Biroului de Poliție al Autostrăzii A2, au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020.
 
Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul I.G.P.R., astfel că, în intervalul orar 14.00-20.00, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în municipiul Constanţa, precum și pe drumurile naţionale din județ.
 
În urma acțiunilor din teren, au fost aplicate 273 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei.
 
Totodată, 24 de permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 17 pentru depășirea limitei legale de viteză și 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 7 certificate de înmatriculare.
 
Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Totodată, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Sursă foto: IPJ Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii