Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune cu efective mărite ale polițiștilor rutieri din județul Olt. Ce au constatat aceștia

ro

12 Nov, 2023 12:06 774 Marime text
Sursă foto: IPJ Olt
  • În noaptea de 11/12 noiembrie 2023, în intervalul orar 20:00 - 4:00, polițiștii olteni au organizat o razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din localitățile Cracal, Corabia, Drăgănești-Olt și comunele limitrofe ale acestora, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În noaptea de 11/12 noiembrie 2023, în intervalul orar 20:00 - 4:00, polițiștii olteni au organizat o razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din localitățile Cracal, Corabia, Drăgănești-Olt și comunele limitrofe ale acestora, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 18 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
  
Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, fiind constatate și 2 infracțiuni la regimul rutier.

În cadrul activităților, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Nicolae Titulescu, din orașul Drăgănești-Olt, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Grojdibodu, județul Olt.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauza, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, în jurul orei 00:15, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada I.H. Rădulescu, din orașul Corabia, un autoturism condus de un tânăr, în vârsta de 23 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Știri Constanța: Un bărbat a ajuns după gratii pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii