Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:27 09 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune a polițiștilor constănțeni Cetăţenii, sfătuiţi să acorde o atenţie deosebită protecţiei bunurilor personale

ro

17 Mar, 2021 16:40 856 Marime text
  • Polițiștii constănțeni acționează în această săptămână în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică.
În această săptămână, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, acționeză în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică.
 

În acest context, cetăţenii sunt sfătuiţi să acorde o atenţie deosebită protecţiei bunurilor personale, mai ales atunci când se află în zonele aglomerate sau în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea furturilor din buzunare.

 
Totodată, în vederea prevenirii furturilor din autoturisme, polițiștii le recomandă conducătorilor auto să nu lase în interior detectorul radar, GPS-ul, telefoane mobile, laptop-uri, camere video sau foto, documente, sume de bani sau alte obiecte personale, chiar şi atunci când părăsesc autoturismul pentru o foarte scurtă perioadă de timp.

Pe parcursul derulării activităților, constănțenii au fost informați și cu privire la furturile din locuinţe, fiind sfătuiţi să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de pretextele pe care acestea le invocă, iar atunci când pleacă de la domiciliu să asigure locuinţa în mod corespunzător.

Activitățile se înscriu în Programul Național de Prevenire a Infracţiunilor contra Patrimoniului, iar obiectivul acestora constă în pregătirea antivictimală a cetățenilor și descurajarea potențialilor infractori.
 
Sursă foto: IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii