Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune a jandarmilor tulceni în școlile din oraşul Măcin. Ce au aflat elevii

ro

12 Mar, 2021 16:05 1393 Marime text

 
  • În data de 11 martie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au desfăşurat activităţi de prevenire şi informare la Şcoala Generală nr.1 şi Şcoala Gheorghe Banea, din oraşul Măcin.

În cadrul activităților, s-au dezbătut următoarele teme: prevenirea delincvenţei juvenile şi prevenirea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială.

Jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

le-au prezentat elevilor aspecte cu privire la principalele fapte antisociale care pot fi săvârşite de către aceştia, implicaţiile pe care le au asupra lor, principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, dar şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârşirii acestor fapte.

Pe parcursul întâlnirii, elevii şi-au însuşit cunoştinţe privind normele de convieţuire socială ce trebuie urmate pentru promovarea unui comportament civic bazat pe respect şi de asemenea, aceştia au fost informaţi cu privire la modalităţile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat cunoştinţă sau cărora le-au căzut victime.

Jandarmii au prezentat elevilor o parte din misiunile şi activităţile desfăşurate în cadrul Jandarmeriei Tulcea pentru familiarizarea elevilor cu rolul şi atribuţiile din domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice.

Activităţile au fost desfăşurate în cooperare cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea

Activităţile de acest gen vor continua şi în alte instituţii de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Tulcea.

Sursă foto: IJJ Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii