Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accidente și incendii la Constanța Peste 200 de misiuni executate de pompierii militari constănțeni în perioada 15-18 mai

ro

19 May, 2023 08:56 830 Marime text

foto: IGSU

În perioada 15-18 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 218 misiuni, cele mai multe dintre ele –180, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 5 incendii în urma cărora s-au înregistrat doar pagube materiale.,au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 

În perioada menționată, pompierii militari au intervenit și în cazul a 5 accidente rutiere soldate cu 4 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulanță, una dintre ele fiind ulterior transportată la spital.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 28 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții., a mai punctat sursa citată. 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii