Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:49 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A slujit cu devotament și credință această nobilă armă“ Momente de reculegere la unitățile ISU din Constanța și din țară, în memoria pompierului Viorel Dimboi (galerie foto+video)

ro

21 Apr, 2020 12:01 1627 Marime text
Tristețe sfâșietoare la ISU Dobrogea, acolo unde colegii îndoliați ai luptătorului Viorel Dimboi, pompier în cadrul Detașamentului Cernavodă, au ținut un moment de reculegere în memoria celui ce le-a fost camarad, coleg și frate.
Aceleași sentimente au fost trăite la mai multe subunități ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din țară, unde s-a ținut momentul reculegere, ca ultim omagiu pentru cel ce nu mai este.
„Preț de 13 ani, acesta a slujit cu devotament și credință această nobilă armă. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
Plutonierul adjutant Viorel Dimboi era pompier salvator în cadrul ISU Dobrogea încă din anul 2007, fiind încadrat conducător auto pe autospecialele de stingere.
În ziua de Florii, pe data de 12 aprilie, pompierul a fost internat la spitalul din Cernavodă și, ulterior, transferat la Medgidia. Pe 13 aprilie, luptătorul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, fiind confirmat pozitiv cu Covid-19, boală dată de noul Coronavirus SARS-Cov-2, în contextul epidemiei ce a lovit România.
Pe data de 17 aprilie, Viorel Dimboi a fost dus la București, la Institutul Matei Balș. Din nefericire, cadrele medicale nu au putut face nimic pentru a-l salva. Pompierul constănțean avea doar 48 de ani și o familie frumoasă ce îl aștepta acasă.
În cursul zilei de astăzi, acesta va fi adus în Constanța, urmând să fie înmormântat la Fetești.

Sursa foto-video: ISU Dobrogea

Citește și:
Doliu la ISU Dobrogea!:
Viorel Dimboi, de la Detașamentul de Pompieri Cernavodă, va fi înmormântat la Fetești


Doliu la ISU:
Dobrogea Viorel Dimboi de la Detașamentul de Pompieri Cernavodă a decedat la doar 48 de ani

Ti-a placut articolul?

Comentarii