Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început postul Sfintei Mării Nutriţionistul Camelia Lăcătuş - „Dieta este benefică pentru organism"

ro

02 Aug, 2012 03:07 9205 Marime text
La 1 august începe Postul Sfintei Mării. Acesta durează până pe 15 august, când se prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului.

Fiind un post foarte scurt, de doar două săptămâni, nu apar dezechilibre în organism în cazul în care în această perioadă se vor consuma doar legume şi fructe. „O dietă este benefică pentru organism", spune dr. Camelia Lăcătuş, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice.

„În timpul verii avem la îndemână fructe şi legume proaspete, nu este ca postul din timpul iernii. Este bine să avem cinci mese pe zi, iar fiecare să conţină salate şi fructe crude. De asemenea, produsele nu trebuie să fie prăjite, ci fierte sau coapte", spune specialistul.

Postul Sfintei Mării poate fi ţinut şi de copii, şi de bătrâni, şi de femeile însărcinate, întrucât este foarte scurt şi nu se vor produce dezechilibre în organism, ne informează medicul nutriţionist. De asemenea, recomandă ca din alimentaţia pe perioada postului să nu lipsească nucile, care sunt energizante, şi măslinele, care sunt nutritive.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mega maria 26 Jan, 2013 20:20 Eu am slabit 18 kg acum nu mai pot Macar 5 kg sa mai dau ma stradues sa tin regimu dar mai ciugulesc si stagneaza