Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost constituit Consiliul Constănţenilor Chiru va cere Curţii de Conturi raportul de activitate al „mega-afacerii RADET" (galerie foto)

ro

26 Mar, 2012 01:38 2324 Marime text
cap_2.jpgChristian Gigi Chiru a convocat, sâmbătă, şedinţa de constituire a Consiliului Constănţenilor. Din acest for decizional au făcut parte 13 persoane, Chiru ţinând să precizeze că, pe viitor, există posibilitatea validării de noi membri. „Am luat hotărârea să ne punem în slujba cetăţeanului, să oferim constănţenilor proiectele pe care le aşteaptă", a declarat liderul Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, autointitulat „primarul constănţenilor".

În afara proiectului de constituire a Consiliului Constănţenilor, pe ordinea de zi a evenimentului de sâmbătă au fost incluse trei proiecte de hotărâre, şi anume: „proiect de hotărâre privind solicitarea demiterii de urgenţă a managerului RADET" pentru că „este condamnat la doi ani de închisoare (n.r. - cu suspendare) pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată", dar şi din cauza unui „management defectuos, care a dus la înregistrarea unor datorii de 220,447 milioane lei, datorii care pot genera întreruperea furnizării agentului termic şi falimentarea regiei", „solicitarea opririi alocării din contul de publicitate a celor 2 milioane de euro anual către Telegraf - TV Neptun şi redirecţionarea acestora pentru acoperirea sumelor necesare subvenţionării preţului la gigacalorie pentru cei 86.120 de abonaţi, întrucât actualul preţ nu poate fi suportat de către consumatori" şi „transmiterea către asociaţiile de proprietari şi locatari a documentaţiilor necesare obţinerii finanţării pentru reabilitarea blocurilor de locuit conform OUG 18/2009". În ceea ce priveşte acest din urmă proiect, documentaţia va fi depusă la sediul Primăriei Constănţenilor (bulevardul Tomis nr. 30), urmând ca aceasta să o transmisă, după o verificare prealabilă, către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Aşa se trag marile tunuri"

 chiru-GigiChiru2.jpg

Chiru a criticat activitatea RADET, care, din punctul său de vedere, se defineşte ca „o căpuşă care înregistrează pierderi, pe care le suportă constănţeanul, prin preţul gigacaloriei". Din acest punct de vedere, el a declarat că va solicita Curţii de Conturi să publice anual raportul de activitate al RADET.

În ceea ce-l priveşte pe Ilie Rachieru, directorul RADET, pe care Chiru îl consideră „protejatul primarului Constanţei", liderul democrat-liberal a declarat: „Este de datoria noastră să cerem demiterea acestui manager". Totodată, el a adăugat: „Pentru a salva Regia de la faliment, Consiliul Local Municipal Constanţa ar putea vinde RADET-ul unui offshore din Cipru. Aşa se trag marile tunuri, iar RADET e o mega-afacere".

Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte proiectul legat de reabilitarea termică a blocurilor, Chiru a criticat actuala administraţie publică locală pentru că, aşa cum reiese din răspunsul MDRT, aceasta nu a mai trimis, din 2009, către ministerul de resort, solicitări de includere a blocurilor din Constanţa în programul naţional de reabilitare termică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CONSTANTEAN 26 Mar, 2012 13:33 DA CINEVA TREBUIE SA DEA EXPLICATII, DE CE S-A AJUNS IN SITUATIA ASTA LA CONSTANTA? CHIRU SCAPA-NE DE MAZARE!!!