Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:42 27 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

9 localități din 7 județe au fost afectate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice. Intervenție în zona Pădurii Babadag

ro

19 Jan, 2023 12:02 762 Marime text
Intervenție, foto: Pexels .
546 situații de urgență gestionate, la nivel național, de pompierii salvatori. 9 localități din 7 județe au fost afectate de manifestarea fenomenelor hidrometeorologice

În contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice, pe parcursul zilei de ieri, echipajele operative au acționat în sprijinul comunităților din 7 județe (Arad, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Hunedoara, Neamț și Timiș) pentru înlăturarea efectelor înregistrate în 9 localități., informează IGSU. 

Astfel, pompierii militari au intervenit pentru degajarea elementelor de construcție de la acoperișul a 2 imobile, 1 stâlp de telefonie și a 7 copaci căzuți pe carosabil, fiind avariate 5 autoturisme și 1 casă.


Oficial de la IGSU 

-O astfel de misiune, generată de vremea nefavorabilă, a fost gestionată de către salvatorii tulceni care au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil pe drumul E87, în zona Pădurii Babadag. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că în urma evenimentului, un autoturism, în care se aflau două persoane, a fost surprins de copacul prăbușit. Echipajele operative au acționat pentru eliberarea carosabilului. Din fericire, cei doi pasageri ai autovehiculului nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Totodată, la nivel național, salvatorii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență în 1.295 de solicitări, în urma cărora 1.307 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (262 cazuri), urmată de județele Timiș (70 cazuri), Cluj (65 cazuri) și Constanța (50 cazuri).

În afara acestor situații, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 52 de incendii, precum și în alte 195 de intervenții în sprijinul comunităților.

Tot în cursul zilei de ieri, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

- O astfel de intervenție a avut loc ieri când echipajele de descarcerare și prim ajutor din județul Neamț au fost solicitate pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe raza localității Bălțătești. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme în care se aflau patru persoane. Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că una dintre persoane era încarcerată. Acționând cu echipamentele din dotare, pompierii militari au extras victima dintre fiarele contorsionate. Toate cele patru persoane au fost evaluate și asistate medical de către colegii noștri, ulterior fiind transportate la spital.

De asemenea, pe parcursul perioadei de referință, la nivel național, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 1 mesaj cu privire la avertizarea COD ROȘU de vânt puternic, ce a vizat județul Cluj, precum și 1 mesaj cu privire la avertizarea imediată COD PORTOCALIU de intensificări puternice ale vântului, ce a vizat același județ.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 218 pompieri salvatori cu 166 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Unitățile operative ale IGSU rămân mobilizate pentru intervenția imediata în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor din teren.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii