Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

9 elevi constănțeni participă, la etapa județeană a Concursului național „Ovidianum” − limba latină

ro

08 Apr, 2022 09:55 1785 Marime text

9 elevi constănțeni participă în acest an școlar la etapa județeană a Concursului național „Ovidianum” − limba latină. Foto: PixabaySâmbătă, 9 aprilie 2022, începând cu ora 09:00, la Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman”, din Constanța, se va desfășura etapa județeană a Concursului național „Ovidianum” − limba latină.
 
Potrivit ISJ Constanța, concurenții susțin o singură probă scrisă. Punctajul maxim este de 100 de puncte. La etapa județeană, calificarea la etapa superioară a competiției este condiționată de obținerea a minimum 85 de puncte. Timpul de lucru este de 3 ore.
 

„În vederea participării elevilor români la Olimpiada Internaţională Certamen Ovidianum Sulmonense (Sulmona, Italia) 2023, se organizează în cadrul etapei naționale a Concursului, o probă de selecție, cu durata de trei ore, la care pot participa numai elevii claselor a X-a şi a XI-a. Proba constă în traducerea unui text la prima vedere, de aproximativ 15-20 de versuri, din opera poetului latin Publius Ovidius Naso (60 de puncte) și în realizarea unui comentariu ideatic şi stilistic (30 de puncte). Se acordă 10 puncte din oficiu“ - au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

 
Conform prevederilor din Calendarul competițiilor naționale pe discipline școlare, etapa națională a acestui concurs va avea loc în perioada 13-15.05.2022, la Botoșani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii