Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 12 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

8 septembrie 1966 - A avut loc premiera serialului SF „Star Trek”

ro

08 Sep, 2021 10:28 1048 Marime text
  • La data de 8 septembrie 1966 a avut loc premiera serialului SF „Star Trek”.

Creat de Gene Roddenberry, serialul science fiction de televiziune Star Trek: Seria originală, în care interpretează William Shatner în rolul căpitanului Kirk, Leonard Nimoy în rolul lui Spock și DeForest Kelley în rolul dr. Leonard "Bones" McCoy, prezintă peripețiile navei Federației Enterprise, potrivit wikipedia.org.

Premiera a avut loc în septembrie 1966 și prima difuzare a serialului a durat până în iunie 1969 pe canalul american NBC.

Acest serial este primul produs media al francizei Star Trek și are 79 de episoade de-a lungul a trei sezoane, plus episodul pilot al seriei originale, „The Cage”. Episoadele sunt prezentate în ordine cronologică a datei primei transmisii la televiziune, care corespunde cu ordinea episoadelor din fiecare sezon original, cu cele refăcute (remasterizate) și cu ordinea de pe seturile de discuri Blu-ray DVD. Setul de DVD-uri prezintă episoadele în ordinea producției, cu episodul pilot „The Cage” pe discul final. Această listă include, de asemenea, data stelară la care evenimentele din fiecare episod au avut loc în universul fictiv Star Trek.

După anularea serialului, Paramount Television a lansat Star Trek pe posturile de televiziune ca pe un pachet de sindicalizare, popularitatea serialului a crescut și a devenit un fenomen major în cultura populară (occidentală). Această popularitate a făcut ca, în cele din urmă, franciza Star Trek să cuprindă încă cinci serii de televiziune și unsprezece filme de lung metraj Star Trek (în 2011).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii