Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6 noiembrie - Ziua Internațioanlă pentru Prevenirea Exploatării Mediului în Timpul Războaielor și Conflictelor Armate

ro

06 Nov, 2021 12:36 1015 Marime text
  • Data de 6 noiembrie a fost declarată Ziua Internațioanlă pentru Prevenirea Exploatării Mediului în Timpul Războaielor și Conflictelor Armate de Adunarea Generală a ONU, la data de 5 noiembrie 2001. 
Aceasta se sărbătorește anual. 

Rezoluţia ONU privind marcarea Zilei Internațioanle pentru Prevenirea Exploatării Mediului în Timpul Războaielor și Conflictelor Armate precizează faptul că daunele aduse mediului în timpul conflictelor armate afectează ecosistemele şi resursele naturale multă vreme după încheierea lor şi adesea se extind dincolo de limitele teritoriilor naţionale şi afectează generaţiile următoare.

La 27 mai 2016, Adunarea Naţiunilor Unite pentru mediu a adoptat Rezoluţia UNEP / EA.2 / Res.15, care a recunoscut rolul ecosistemelor sănătoase şi a resurselor gestionate în mod durabil în reducerea riscului de conflict armat.

Omenirea şi-a numărat întotdeauna victimele de război în termeni de soldaţi şi civili morţi şi răniţi, oraşe distruse şi mijloace de trai împuţinate, dar mediul înconjurător a rămas adesea victima neştiută a războiului.

Sursele de apă au fost poluate, culturile incendiate, pădurile tăiate, solurile otrăvite şi animalele ucise pentru a obţine avantaje militare, scrie www.un.org. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii