Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de lei amendă pentru că salvatorul SMURD a decedat „după program“ Primăria Constanța a sancționat familia pilotului Petre Cătuneau (documente)

ro

28 Dec, 2014 15:09 5324 Marime text
Strigător la cer! Rudele pilotului, Petre Cătuneanu, care a decedat în tragicul accident de pe lacul Siutghiol, au fost amendate de funcționarii Primăriei Constanța. Motivul este unul incredibil:  au întârziat declararea decesului.
Potrivit unor documente oficiale publicate de expresmagazin.ro și preluate de sursazilei.ro, amenda a fost de 50 de lei.  Funcționarii Serviciului de Evidență a Persoanelor Constanța au aplicat amenda pentru că declararea decesului a fost făcută a doua zi după eliberarea certificatului medico-legal.
Familia pilotului a explicat că certificatul a fost eliberat la ora 16, respectiv cu patru ore după închiderea programului la Serviciul de Evidență a Persoanelor, astfel că se puteau încadra în termenul legal de declarare a decesului, fiind nevoiți să vină la Primăria Constanța abia a doua zi. Funcționarii nu au acceptat aceste explicații pertinente susținute chiar și de un procuror militar și le-au amendat pe rude, mai precizează publicația online sursazilei.ro.

De cealaltă parte, Rodica Crăciun, directoarea Serviciului de Evidenţă a Persoanei şi Stare Civilă din Constanţa  consideră că a s-a procedat corespunzătorşi că doar s-a aplicat o procedură, aprobată de Consiliul Local Constanţa.

„Asta este procedura. Eu nu cred că s-a încălcat legea. 25 de lei a fost amenda, pentru că s-a achitat pe loc”, a explicat Rodica Crăciun, într/o intervenție la Realitatea TV.

Sursa: Sursazilei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bogdan 28 Dec, 2014 20:52 RUSINE!! Mazare ce zice?
  • asta e romania 28 Dec, 2014 18:46 asta e primaRIA lui mazare
  • Better Failling 28 Dec, 2014 18:21 Dupa ce unii au incercat sa foloseasca prilejul pentru a mai obtine niste avantaje politice sau chiar pentru a readuce in discutie ideea privatizarii interventiilor de urgenta acum se gasesc altii care sa isi faca planul la amenzi. Cred ca ar fi timpul sa ne vina mintea la cap! http://nicichiarasa.wordpress.com/2014/12/18/cine-ii-salveaza-pe-salvatori/
  • tibi 28 Dec, 2014 16:52 Voi faceti glume sper.Cu toate ca nu ar fi momentul