Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

5 domenii care oferă posibilitatea de a lucra constant de acasă

ro

07 Feb, 2023 09:30 1647 Marime text
 
  • În ultimii ani s-a schimbat radical modul de a lucra. Tot mai multe persoane preferă să lucreze din confortul propriei locuințe. Joburile remote sunt din ce în ce mai căutate, iar angajatorii se conformează la noile cerințe apărute în rândul angajaților după declanșarea pandemiei de coronavirus. Munca de acasă oferă o multitudine de beneficii, iar în unele domenii există posibilitatea de a lucra permanent remote.

Înainte să descoperim care sunt cele cinci domenii „friendly” pentru a lucra de acasă, să vedem care sunt avantajele unui job remote. În primul rând, angajații pot reduce din stres, întrucât găsesc mai ușor un echilibru între viața profesională și cea personală. Apoi vorbim despre o economisire a timpului deoarece nu mai este nevoie să stai în trafic și să schimbi mijloace de transport în comun. 

În al doilea rând, productivitatea crește într-un mediu în care angajatul se simte mai bine. Totodată, munca de acasă presupune flexibilitate. De exemplu, poți lucra remote și dintr-o cafenea sau un pub mai prietenos pentru ședințe și call-uri interne.

Domeniile de lucru cu un program flexibil, adaptate la modelul de lucru remote, ar fi designul, copywritingul, traducerile sau IT-ul. Totuși, în ultima perioadă prezintă din ce în ce mai mult interes și posibilitatea de a face videochat de acasă.

Cinci joburi de unde se poate lucra de acasă

Videochat

Videochat-ul este un domeniu foarte profitabil. Unii oameni aleg să practice această meserie pentru că oferă salarii foarte mari în comparație cu alte joburi, aceștia fiind în căutarea unei soluții rapide ce le poate oferi independența financiară mult dorită.
Sesiunile de videochat se realizează, de obicei, în studiouri profesioniste, dotate cu echipamente de ultimă generație, compania ocupându-se de aspectele tehnice și decor. Cu toate acestea, odată cu noua tendință de „work from home”, videochatul se poate face și de acasă, cu mențiunea că angajatul este responsabil de crearea unei atmosfere asemănătoarea cu cea din cadrul unui studio profesionist. 
Totodată, unul dintre principalele avantaje ale acestui domeniu de lucru este flexibilitatea programului, cei care practică această meserie având mai mult timp liber.

Graphic Designer

Cei care lucrează în domeniul designului pot lucra cu ușurință din confortul propriei locuințe. Este necesară doar o conexiune stabilă la internet și un calculator performant, dotat cu programele necesare pentru realizarea conceptelor vizuale.
De foarte multe ori se întâmplă ca organizații mari să colaboreze cu designeri grafici independenți, aceștia oferind companiilor diverse servicii de branding, lucrând la o gamă largă de produse, de la site-uri web la postere.
Multe agenții de media, marketing sau publicitate preferă lucrul la distanță cu astfel de colaboratori, întrucât task-urile sunt ușor de transmis, iar flow-ul de lucru este mai eficient.

Copywriter

Un copywriter responsabil de scrierea unor articole sau texte poate lucra cu ușurință de acasă. Are nevoie de o conexiune stabilă la internet și multă inspirație pentru a putea scrie despre subiecte diverse. Majoritatea companiilor au adoptat munca remote pentru copywriteri, mai ales că acum comunicarea se realizează din ce în ce mai simplu pe diferitele platforme de socializare.
Avantajul jobului remote în acest domeniu constă în reducerea stresului și eficientizarea timpului și a momentelor de concentrare, întrucât scrisul necesită de cele mai multe ori un mediu liniștit și lipsit de gălăgie. În plus, s-a dovedit în pandemie că productivitatea a devenit una crescută din propria locuință, iar prezența la birou nu mai este necesară zi de zi.

Traducător

Persoanele care vorbesc fluent limbi de circulație internațională precum engleza, franceza, spaniola sau italiana ar putea lucra de acasă fără probleme. Pentru un traducător nu este necesară prezența la birou. În acest caz companiile preferă, de asemenea, să lucreze cu traducători independenți care să îi ajute la traducerea unor texte mai mult sau mai puțin complexe.

Web developer

Ultimul domeniu ideal pentru munca de acasă este cel de web developer. Dezvoltatorii web creează site-uri pentru întreprinderi, organizații și persoane fizice. Aceștia execută task-urile unui client, pentru ca apoi să proiecteze un site care să fie atât funcțional, cât și atractiv din punct de vedere vizual.
Industria tehnologică este în continuă expansiune, iar cei mai buni dezvoltatori web sunt căutați de diferite companii. Pentru serviciilor lor se plătesc salarii semnificative, astfel încât se poate construi o carieră de succes, chiar și muncind de acasă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii