Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

45 de nave de croaziera vor ajunge in Portul Constanta

ro

23 Feb, 2010 03:58 2586 Marime text
nava_de_croaziera.jpgPeste 16.000 de turişti vor ajunge, în acest an, în Portul Constanţa, la bordul a 45 de nave de croazieră.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime (CNAPMC) Constanţa, anul acesta „se estimează o creştere cu 5 - 10% a numărului de turişti care vor sosi la terminalul de croaziere, comparativ cu anul trecut. Sezonul de croaziere va debuta pe 3 aprilie, când va sosi nava fluvială Viking Primadona, şi va aduce în portul Constanţa nu mai puţin de 45 de nave cu peste 16.000 de turişti străini.

Una dintre cele mai importante companii de profil la nivel mondial, „Costa Crociere", va deveni client fidel al Portului Constanţa. „Dacă până în acest an doar o navă a acestei companii ajungea la Constanţa, în sezonul 2010 sunt anunţate cel puţin 3. Acestea sunt şi cele mai spectaculoase din acest an, având capacităţi mari, de peste 2.500 de turişti, dar şi facilităţi dintre cele mai moderne" se mai arată în comunicat.

Printre navele care vor reveni în Portul Constanţa se numără: „Kristina Regina", „Le Levant", „Taras Schevchenko", „Nautica", „Spirit of Adventure", „Discovery", „Albatros" şi „Seven Seas Navigator".

Din datele pe care CNAPMC le deţine în prezent, sezonul se încheie la mijlocul lunii noiembrie.

În perioada 2 - 5 iunie, CNAPMC va găzdui Adunarea Generală a Medcruise, cea mai reprezentativă asociaţie din domeniul turismului de croazieră din Europa. Această manifestare îi va reuni pe cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei turismului de croazieră, factori de decizie în stabilirea noilor rute de transport.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii