Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

40 de navigatori români, pe nave în diverse șantiere din China Primii trei au fost repatriați

ro

01 Feb, 2020 10:09 2640 Marime text
Primii trei navigatori români au fost repatriați și vor ajunge acasa zilele acestea. Un altul va fi repatriat in curand.

Pe nave in diverse santiere din China se afla peste 40 de navigatori romani.

O situatie exacta ar trebui sa aibe Autoritatea Navala Romana daca a intreprins demersuri catre agentiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numarul si locatia din China in care se afla navigatorii romani, asa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat.

Situatia in China se afla sub control deocamdata, dupa cum raporteaza autoritatile .

Se recomanda evitarea aeroporturilor din aceasta tara.

SLN recomanda navigatorilor romani care se afla pe nave care se indreapta catre porturile chinezesti pentru operare sa ia masurile de protectie adecvata si sa ramana la bord pana cand nava ajunge intr-un port sigur din punct de vedere al riscurilor de imbolnavire.

MAE si Ambasada Romaniei din Beijing anunta ca deocamdata nu sunt restrictii la repatrieri decat din regiunea Hubei. OMS nu recomanda inchiderea granitelor Chinei.

ITF recomanda companiilor de navigatie care opereaza nave care ajung in porturile chinezesti un set de masuri de protejare a navigatorilor.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a infiintat o CELULA DE CRIZA si are telefonul de urgenta ITF Inspector disponibil 24/24 pentru membri de sindicat.


Sursa text: Facebook/ Sindicatul Liber al Navigatorilor 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii