Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

4 octombrie - Ziua Mondială a Animalelor

ro

04 Oct, 2021 08:12 1497 Marime text
  • Ziua Mondială a Animalelor este o zi internațională de acțiune pentru drepturile animalelor și bunăstarea lor sărbătorită în fiecare an pe 4 octombrie.

Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor este de a ridica statutul animalelor, scrie Wikipedia.

Este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică. 

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann și a fost organizată pentru prima dată pe 24 martie 1925, la Palatul Sporturilor⁠ din Berlin, Germania.

Peste 5.000 de persoane au participat la acel eveniment. Acțiunea a fost programată inițial pentru data de 3 octombrie, pentru a se alinia cu sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual al ecologiei, dar locul nu a fost disponibil în acea zi.

Evenimentul a fost mutat pe 4 octombrie. Inițial, el a avut loc în Germania, Austria, Elveția și Cehoslovacia.

În fiecare an, Zimmermann a lucrat pentru promovarea Zilei Mondiale a Animalelor. În cele din urmă, în mai 1931, la Congresul Internațional de Protecție a Animalelor de la Florența, Italia, propunerea lui de a face din 4 octombrie Ziua Mondială a Animalelor o sărbătoare universală, a fost unanim acceptată și adoptată ca rezoluție.

Astăzi, Ziua Mondială a Animalelor este un eveniment global pentru unirea mișcărilor de protecție a animalelor, condusă și sponsorizată de către Marea Britanie, prin Naturewatch Foundation creată în 2003. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii