Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:42 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

35 de grădinițe din județul Constanța vor fi deschise în perioada vacanței

ro

10 Apr, 2021 11:15 976 Marime text
  • Începând de luni, 12 aprilie 2021, 35 de grădinițe din județul Constanța (28 mediul urban, 7 mediul rural) își deschid porțile pe perioada vacanței, transmite Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

În conformitate cu legislația în vigoare (Ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, Ordinul nr. 3558/29.03.2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului școlar 2020 – 2021), precum și cu adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța din data de 5 aprilie 2021, în localitățile în care incidența este mai mică de 6 la 1000 de locuitori, grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței, cu respectarea următoarelor condiții:
  • asigurarea unui număr de maximum 15 copii într-o grupă;
  • păstrarea componenței inițiale a grupelor de copii, fără a amesteca colectivele de preșcolari;
  • aplicarea strictă a regulilor de protecție individuală împotriva virusului SARS-CoV-2, conform precizărilor legislative în vigoare.


În acest sens, în perioada 12 aprilie - 4 mai 2021, 2092 de preșcolari (1799 mediul urban, 293 mediul rural) vor participa la activități educaționale în grădinițele cu program prelungit din județ, în baza solicitărilor părinților.

Menționăm că în situația în care se va impune carantinarea localităților în care funcționează respectivele grădinițe activitatea acestora se va suspenda.
 

Existența cadrului legal pentru a putea oferi preșcolarilor acest program de activități în perioada de vacanță reprezintă un aspect îmbucurător care vine să rezolve numeroasele solicitări ale părinților. Cu toate că acest context epidemiologic ridică întrebări legate de siguranța copiilor, Inspectoratul Școlar Județean, prin managerii de grădinițe, asigură părinții că în aceste instituții s-au aplicat și se aplică toate măsurile corespunzătoare, astfel încât să se prevină infectarea cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, colegii noștri de la catedră au oferit condiții de siguranță în unitățile de învățământ încă de la debutul anului școlar a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii