Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

34 persoane private de libertate încarcerate la Penitenciarul Poarta Albă au început de astăzi un nou an școlar

ro

03 Oct, 2022 14:19 1383 Marime text
Penitenciarul Poarta AlbăÎn data de 03.10.2022, la Penitenciarul Constanța - Poarta Albă a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar 2022-2023 pentru persoanele private de libertate.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Constanța-Poarta Albă, ținând cont de faptul că procesul instructiv-educativ reprezintă o condiție de bază a creșterii șanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate și a recuperării acestora, prin creșterea nivelului educațional, transmiterea unor valori morale și formarea unor deprinderi și atitudini care să determine un comportament prosocial, Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, prin Sectorul Reintegrare Socială – Serviciul Educație asigură în fiecare an dreptul garantat de Constituție la învățământ al persoanelor condamnate.

Având în vedere că dreptul la educație este fundamental pentru orice ființă umană, iar persoanele private de libertate trebuie să aibă acces la o educație similară cu cea desfășurată în comunitate, cursurile școlare se desfășoară în colaborare cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros” Constanța, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Astfel, noul an școlar va începe pentru 34 persoane private de libertate, 13 fiind înscrise la cursurile aferente învățământului primar și 21 la învățământul secundar-inferior.

Cursurile de școlarizare se desfășoară în cadrul Programului „A doua șansă”: nivelurile I-IV pentru învățământul primar și anii de studiu I-IV pentru învățământul secundar-inferior, anul al IV-lea fiind echivalentul clasei a X-a din cadrul învățământului de masă.

În cadrul festivității, a fost citit și mesajul transmis de comisar şef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu ocazia deschiderii noului an școlar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii