Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:38 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

31 de ani, de când TVR a transmis pentru prima dată în direct slujba de Crăciun de la Patriarhia Română

ro

25 Dec, 2020 13:10 1344 Marime text

 
  • Pe 25 decembrie 1989, după căderea regimului comunist din România, Televiziunea Română transmite în direct, pentru prima dată, slujba de Crăciun de la Patriarhia Română.
Pe 25 decembrie 1989, după căderea regimului comunist din România, Televiziunea Română transmite în direct, pentru prima dată, slujba de Crăciun de la Patriarhia Română.

Deşi sărbătoare, respectată de toţii românii, în ziua de Crăciun aveau să fie executaţi şi soţii Ceauşescu. „Războiul de stradă” cu inamici a căror identitate rămâne şi astăzi, cel puţin în parte, necunoscută s-a încheiat în 25 decembrie 1989, când Nicolae şi Elena Ceauşescu, prinşi la Târgovişte, au fost executaţi în urma unui proces sumar, judecat de un tribunal militar.

Pe o vreme mohorâtă şi în condiţii speciale impuse de restricţiile pandemiei, eroii căzuţi acum 31 de ani la Revoluţia Română au fost comemorați. S-au depus coroane de flori pentru cinstirea celor care şi-au pierdut vieţile pentru ca România să scape de comunism şi să meargă pe drumul marilor democraţii europene.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii